vineri, 16 mai 2014

Cum sa-ti Prelungesti Viata

Salut  !

vrei sa slabesti...dar sa mananci...bine  !

Dieta Rina:)

....... 90 de zile pentru un corp de vis!

 Dieta Rina, este una dintre cele mai apreciate rețete pentru slăbit: îți permite să mănânci… orice.!
Rina este o dietă disociată, care propune un program de patru zile de alimentație complet diferită, repetată timp de 90 de zile. In fiecare zi micul dejun va fi acelasi si poate fi format din: cateva fructe (2 mere sau pere, piersici, un pumn de fructe marunte) sau un suc natural (fara adaos de zahar).
Atentie:
Fructele pot fi consumate si ca si gustari intre mese, in fiecare zi a dietei, insa niciodata cu o ora inainte de masa de pranz.

Prima zi – Proteine

În prima zi puteți consuma orice tip de carne (pui, curcan, vită, porc, pește, etc) cu condiția ca aceasta să fie fiartă sau facută la grătar. Pentru diversitate, puteți înlocui carnea cu 3 ouă fierte, diferite tipuri de brânză sau cașcaval și iaurt.
Ca garnitură sau completare, puteți pregăti o salată din legume proaspete, o supă simplă, de legume, sau puțină pâine.
La cină puteți respecta aceleași reguli, însă porțiile trebuie să fie mai mici și evitați supele și pâinea.

A doua zi – Amidon

A doua zi este dedicată cerealelor și carbohidraților: cereale, rădăcinoase, legume. Puteți alege dintre orice feluri de legume și verdețuri, orez, arpacaș și alte cereale. Completați cu supă de legume sau sosuri ușoare, suc de roșii sau o felie de pâine integrală. Uleiul este interzis, iar seara puteți păstra același meniu, însă porțiile vor fi mai mici.

A treia zi – Carbohidrați

Ziua de răsfăț ne permite să consumăm produse de patiserie, prăjituri sau tort, cozonac, pizza, paste. Vei fi uimită să afli că în această zi, o bucățică de ciocolată neagră este obligatorie, pentru că ajută la îmbunătățirea funcționării inimii, iar un consum în cantități mici de ciocolată neagră ajută chiar și la scăderea colesterolului.

A patra zi – Vitamine

Ultima zi din programul dietei Rina este dedicată fructelor, nucilor, semințelor și legumelor. Sunt ideale legumele proaspete, în salate și sucurile naturale de fructe sau legume. Porțiile de nuci și semințe nu trebuie să fie foarte mari.

Cele mai importante reguli sunt:
 
- disciplina este extrem de importantă: nu trebuie să sari peste niciuna dintre zilele dietei și nu trebuie să încalci regulile de alimentație disociată
- micul dejun este cea mai importantă masă a zilei
- ca lichide, poți consuma apă, ceaiuri si cafea neîndulcite; ideală este însă apa, datorită rolului de detoxifiere
- fiecare aliment care este recomandat in timpul acestei diete are un rol important in buna functionare a organismului (si pentru propria sanatate), din acest motiv trebuie sa nu le omiteti
- in zilele in care consumati proteine pastrati un interval de circa 4 ore intre pranz si cina, in zilele in care consumati amidonuri si carbohidrati un interval de minim 3 ore intre pranz si cina, iar in zilele in care consumati vitamine puteti manca din 2 in 2 ore.
Dieta Rina este contraindicată persoanelor care suferă de diabet sau afecțiuni ale stomacului, hipercolesterolemie, hiperuricemie si guta, dar si de afectiuni cardiovasculare sau boli infectioase cronice, cum sunt hepatitele virale. De altfel, înainte de a începe orice fel de dietă sau regim special, este recomandat să consultați medicul și să realizați un set complet de analize.

daca vrei....poti!

Cu drag Florin Duta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu